Web design-ul este domeniul viitorului din întreg câmpul IT. Niciodată nu o să dispară site-urile, iar internetul ne va ocupa și mai mult timp din viață în anii viitori. Cel puțin despre asta vorbesc studiile.

Cei care s-au gândit până acum la web design și-au dat imediat seama că acesta este un domeniu de viitor, dar extrem de dificil pentru începători. Pentru a reuși este nevoie de foarte multă răbdare, determinare, creativitate și perseverență. Mai este nevoie de un laptop performant, conexiune la internet și câteva programe specifice activității.

Înainte de a începe învățarea propriu-zisă, începătorul în web design va avea nevoie de câteva resurse web despre care vom vorbi în rândurile următoare. Programe web, limbaje de programare, extensii Chrome, site-uri cu poze copyright free, toate sunt necesare și multe altele.

1. Propriul domeniu și hosting

Un site profesional este creat pe un domeniu și un hosting de calitate, iar clienții fac diferența între kitsch și calitate. Dacă blogul va fi unul personal, cel mai bine ar fi să folosești ca denumire de domeniu formula: prenume-nume.com sau varianta românească prenume-nume.ro.

Dacă te adresezi pieței din afară, extensiile .com sau .org sunt cele mai indicate. Cu toate acestea, .com este cea mai populară și mai des întâlnită. Domeniul costă în jur de $15 pe an oferit de GoDaddy.com, cel mai popular provider. Tot ce îți va mai trebui este pachetul de găzduire, iar apoi vei putea să îți urci conținutul pe server, unde va fi online 24/24.

2. Descarcă și instalează editorul Sublime Text

Pentru crearea unor site-uri va trebui să înveți să scrii cod și apoi să urci paginile pe server. Cel mai simplu mod de a face asta e să te folosești de Sublime Text și File Zilla. SublimeText este un editor apreciat de web developerii din întreaga lume care te va ajuta să scrii codul.

3. Instalează Bootstrap și Font Awesome

Bootstap este software-ul care îți va fi cel mai bun prieten atunci când vrei să creezi un site rapid șu ușor. Spre deosebire de alte programe, Bootstrap nu necesită instalare pe propriul calculator, ci cuprinde mai multe fișiere care vor fi inserate în viitoarele proiecte. Font Awesome este o combinație de diferite fonturi care te vor ajuta să inserezi iconițe în proiectele tale de web design.

4. Ajută-te de extensiile Chrome

Chrome le oferă utilizatorilor o imensă oportunitate deoarece extensiile le pot ușura viața în mod semnificativ. Ele te pot ajuta să creezi mai repede site-uri. Dacă ai nevoie de screenshot-uri de calitate poți apela la Screen Awesome, care te va ajuta să cuprinzi întreaga pagină după ce dai scroll. Dacă te interesează ce fonturi au alte site-uri poți instala extensia What Font și vei afla imediat.