Web design-ul este un mediu care se schimbă constant. Gusturile publicului evoluează, ceea ce înseamnă că dacă vrei ca site-ul tău să iasă în evidentă trebuie să te adaptezi timpurilor. Cu o simplă căutare pe Google vei vedea o diferență majoră între site-urile creeate acum 10-15 ani şi site-urile create recent. Chiar şi rețelele de socializare își schimbă design-ul din când în când pentru a rămâne relevante.
Principiile Unui Site Bine Făcut
Chiar dacă modelul şi culorile se schimbă, principiile care stau la baza design-ului web rămân aceleași. Ideal este ca atunci când pui cap la cap noul tău website să ai o idee bine dezvoltată. Dacă începi să lucrezi la design-ul site-ului şi nu ai o idee clară vis-a-vis de cum vrei să arate atunci acest proces poate să îți consume foarte mult timp.
Atunci când alegi culorile site-ului este bine să te rezumi la a folosi două (maximum trei) culori de bază. Poate ideea pe care o ai îți cere să alegi niște culori calde şi țipătoare dar e mult mai recomandat să mergi pe principiul “less is more”. Poți ieși în evidentă şi fără a folosi o multitudine de culori. Multe culori nu se potrivesc, şi devine neplăcut ochiului dacă ai multe culori care nu se asortează. În principal, dacă vrei să ai un site care să arate elegant atunci poți să te rezumi la alb şi negru plus o culoare care crezi că e reprezentativă pentru subiectul site-ului.
Un alt principiu pe care trebuie să-l urmezi este acela al simetriei. Un site bine structurat şi simetric, precum Vlad Cazino, tinde să fie plăcut ochiului. Mai mult, simetria îți va face site-ul să arate mai profesionist şi vizitatorilor le va fi mult mai ușor să citească şi să navigheze paginile sale. Dacă rubricile sunt așezate într-un mod dezordonat atunci vizitatorului îi va fi mult mai greu să găsească informațiile pe care le caută, şi astfel riști să-ți pierzi din public. Dacă fiecare secțiune şi rubrică are un compartiment bine definit atunci site-ul tău va creea o experiență mult mai plăcută pentru vizitator – şi astfel poți dobândi un public loial.