Web design-ul este un domeniu complex din ce în ce mai necesar în zilele noastre. Cine nu are web designer, să-și cumpere, ar spune o vorbă din popor actualizată! Orice firmă are nevoie de un site unde să își promoveze produsele sau serviciile. De aceea este nevoie ca orice webmaster să angajeze o firmă de web design care să îi ofere serviciile de care are nevoie.

Când vorbim de o firmă de web design, aceasta trebuie să fie sa fie la curent cu tot ce se petrece în mediul online și mai ales cu tot ce apare nou. O firmă care se respectă și care vrea să își ușureze munca trebuie să folosească tool-uri din cele mai moderne. Volumul mare de muncă le impune firmelor să găsească modalități de a livra rezultate de calitate în timp scurt.

Tool-uri pentru web designeri

  • DotColors este un program extrem de util care poate să extragă culoarea din CSS, HTML și JavaScript utilizând codul culorii. Tot ce va trebui să faci pentru a vedea culorea preferată dintr-o listă de culori este să copiezi în program codul de culoare. Astfel, vei crea mai repede un layout grafic găsind culoarea potrivită mai repede ca de obicei.
  • Duet este încă o aplicație utilă care te va ajuta să observi modificările realizate în timp util. Pentru a folosi această aplicație îți trebuie un cablu cu 30 pini conectat la laptop sau calculator, astfel vei putea lucra pe două ecrane în același timp.
  • Duotone Effect Generator este un program care te va ajuta să creezi o imagine în duotone. Prima dată selectezi imaginea dorită, apoi aplici peste un layout și la final vei avea o imagine perfectă pentru slider. Este foarte util să treci imaginile din color în alb-negru sau în orice altă schemă de culori fără să folosești Photoshop-ul.

De asemenea, pentru a lucra cât mai repede și mai eficient, vei avea nevoie de tool-uri pentru project management. Orice program de project management te poate ajuta să devii mai bun în ceea ce faci. De aceea vom vorbi despre câteva tool-uri de project management care îți vor revoluționa modul în care lucrezi.

  • Monday este primul tool la care ne-am gândit când vine vorba de project management. Acest tool este cea mai eficientă modalitate de a administra task-urile și de a comunica eficient cu clienții. Deși nu este free, acest progrămel este un lucru care își merită banii.
  • Prompts este un software care poate răspunde singur la întrebări odată ce este programat să o facă. Aceste întrebări pot fi transformate ușor în taskuri temporare care vor ajuta la planificarea activității unei firme.
  • Findshot este o colecție gratuită de imagini. De aici poți lua orice poză îți place și o poți folosi în articolele de pe blog sau în textele de pe site. Dacă vei avea un cont lunar vei primi seturi de poze ca sugestii.
  • Semantic Experience by Google este un alt tool care te ajută atunci când ești content writer sau copywriter, dar și programatorii îl pot folosi eficient.

Eficiența și rapiditatea sunt cuvintele de ordine din viața unei firme de web design cu un portofoliu extins de clienți.